Als een echte brandweer

“Jaah, een brandweer feestje”; enthousiast springt mijn zoontje heen en weer wanneer ik hem vertel dat we een themakist van Studio LiVE hebben gereserveerd. De blauwe box met kleurig logo zijn al een bekend fenomeen bij ons. “Zitten er dan ook verkleedkleren en spelletjes in”, roept hij vragend. Dat zal hij gaan zien als de box bezorgd wordt.

De dagen erna wordt er met smart uitgekeken naar de postbode. Eindelijk is het zo ver…”jaaah de blauwe bak is er!”. Inderdaad de box met het vrolijke logo. We openen de bak waarna er geluiden klinken als; “whah echte brandweerkleren, kijk kijk een brandweerspuit en wat is dit?” Hij kan niet wachten om alles uit te proberen. Eerst maar eens het handige bijgeleverde draaiboek bekijken. Er staat een mooie verhaallijn in, de speurtocht en nog extra spellen. We zullen op de dag zelf de spellen uit kiezen afhankelijk van het weer.

Mijn zoontje is op de dag van het feestje al vroeg van start gegaan, want vandaag is hij de brandweer! De zon straalt aan de lucht, dus de keuze is snel gemaakt. We maken er een buiten feestje van! We gaan eerst versieren, rood oranje vlaggetjes en een heuse brandweervlag wapperen in de wind, een vlaggenlijn met brandweerauto maakt de versiering compleet. Daarna volgt het uitzetten van de speurtocht. Helaas moet mijn zoontje wachten tot het feestje om te speurtocht te lopen, dat is toch best wel moeilijk, dat wachten!

Als alles gereed is trekt mijn zoontje vast de brandweer kleren aan en sturen we een foto naar zijn vriendjes; tot straks brandweermannen!

Even later komen de jongens enthousiast aan, ja inderdaad echte brandweervlaggen en een pak, gaaf! Gretig worden de cadeautjes al gegeven, toch even wachten tot na de cake met het uitpakken van de cadeaus.

Ze mogen brandweervlammetjes zoeken met een cijfer erop. Ze gaan van start, snel zijn ze gevonden. “Ik heb nummer 1!, ik heb nummer 4!”Snel wordt er besproken wie het cadeau als eerst mag geven. Gezamenlijk hebben ze besloten dat nummer 1 als eerste het cadeau mag geven!

Maar dan zijn ze wel heel benieuwd wat er moet gebeuren met start, wat op straat staat geschreven en er staat een stoplicht bij! Nou jongens, daar mogen jullie nu starten met de speurtocht. Als echte brandweermannen stormen ze er vandoor, opweg naar de eerste opdracht! Er wordt de hele speurtocht, gelachen, gerend, serieus gekeken en grappen gemaakt. Een afwisseling tussen behendigheid; parcours lopen met bekertjes water, zorgvuldigheid, gericht gooien met blikgooien, stabiliteit; het lopen over een slackline en uiteindelijk het echte blus werk!

Met een heuse brandspuit op de rug behendig over een touwladder, snel van de glijbaan en zorgvuldig richten op een zogenaamd vuur! Dat wilde elke brandweerman wel meerdere keren proberen.

Bij elke opdracht hebben ze waterdruppels verdiend waarmee een kluis geopend kan worden. Maar jah, waar was dan nu die kluis? Als ware sherlockhomes brandweermannen werd er gespeurd en uiteindelijk gevonden! De kluis…even puzzelen en de kluis was open! Nu zijn ze echte brandweermannen, want in de kluis zat het welverdiende brandweerman diploma!

Trots en voldaan op naar drinken en wat lekkers. Even bijkomen van de innoverende speurtocht. Wanneer de buikjes weer gevuld zijn volgt er nog een brandweerbingo. Alle plaatjes worden herkend en er wordt zorgvuldig gekruist en geluisterd. Tot slot nog heerlijke poffertjes, natuurlijk met poedersuiker!

Wanneer alle brandweermannen naar huis worden gebracht zie ik een auto vol met trotse glunderende gezichtjes, en toch ook wel een beetje moe.

Hopelijk volgend jaar weer zo’n leuke blauwe box met kleurig logo.

Deze blog is geschreven door onze gastblogger Anneke Bodde-Schasfoort.

Wil je dit stoere feestje voor jouw zoon of dochter? Reserveer de themakist dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *