Het 1e kinderfeestje van Sem

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover; Sem zijn 1e kinderfeestje!
Met de voorbereidingen was ik al een paar weken terug begonnen (tja deze moeder plant graag vooruit).
Hij vierde het samen met 2 vriendjes (Nick en Wessel) die rond dezelfde tijd als Sem jarig zijn.
Alle jongens uit de klas kregen 2 weken geleden een uitnodiging in de brievenbus.
Een week voor het feestje praatte ik met Sem over zijn kinderfeestje, zo kwamen we ook op het onderdeel cadeautjes uit. Hij keek me met grote ogen aan “krijg ik dan ook cadeautjes, mam?”. Waarop ik antwoordde “jazeker”. Je moest die ogen zien stralen, geweldig! En zo schattig om te merken dat ze ook nog niet zo goed weten wat het geven van een kinderfeestje inhoudt.

Maar goed… afgelopen zaterdag was het dus zover.
Rond 13.30 uur gingen we naar het huis van Wessel. Sem uiteraard helemaal in brandweerpak inclusief helm.
De jarige jongens mochten in de woonkamer 8 vlammetjes (van papier) verstoppen voor het cadeautjesspel. Super enthousiast gingen ze aan de slag.
Rond 14.00 uur waren alle 11 jongens aanwezig en wat hadden ze er allemaal zin in (lees hoop lawaai en vrolijkheid). Met een belletje lukte het ons om ze stil te krijgen voor de uitleg van het spel.
Elk kind mocht 1 vlammetjes zoeken, op dit vlammetje stond een nummer en dit was de volgorde waarin de cadeautjes werden gegeven. Uiteindelijk werden alle vlammetjes gevonden (sommige met hints van de jarige jongens, zo goed waren ze verstopt).

 

Bij de brandweer

Na het uitpakken van de cadeaus werd er wat gedronken en wat lekkers gegeten. En toen was het tijd om met de auto naar de activiteit te gaan. Het was nog een verrassing wat we gingen doen, dus bij ons in de auto vertelde Sem dat we naar de brandweerkazerne in Enschede gingen. Het was een klein half uurtje rijden naar de kazerne.
Bij afrit Enschede werd de kazerne al een beetje zichtbaar en Sem vertelde trots aan de jongens achterin “Kijk daar is het!” waarop als reacties van de achterbank de “whaa” en “ohh die is groot” kwamen.
Bij de ingang werden we opgewacht door brandweerman Sander (een goede kennis van ons). Hij had die dag dienst en wou de kinderen samen met een collega wel rondleiden. Hoe gaaf is dat!
We begonnen op de 2e verdieping in de kantine, waar Sander vertelde dat ze midden in een uitruk zaten en dat het zomaar kon zijn dat hij en zijn collega werden opgeroepen om de andere collega’s te helpen. Dat was toch wel een beetje spannend. Daarna kregen we de woonkamer te zien en de slaapkamer van Sander, want ja een dienst duurt 24 uur en dan slaap je dus ook in de kazerne. Heel zachtjes liepen we verder over de gang van de slaapvertrekken naar de gymzaal. Wow, die was groot en daar kon je mooi een potje voetballen.
Er werden 2 teams gemaakt en Sander en zijn collega deden ook mee. Nadat het team (met brandweerhelmen) met 2-0 hadden gewonnen gingen we verder naar de fitnessruimte. Van daaruit gingen we naar beneden en op de begane grond bleven we even staan bij de glijpaal. Natuurlijk wou iedereen hier graag vanaf, maar dat mocht helaas niet. We liepen weer verder om naar de kleedruimte te gaan. Hier hingen wel meer dan 50 brandweerpakken! Maar wat heeft een brandweerman eigenlijk allemaal aan? De jongens mochten antwoord geven en alles werd aangedaan bij de moeder van Nick, inclusief een zuurstof tank en masker.

  

En toen kwam misschien wel het allergaafste onderdeel van de rondleiding; de brandweerwagens! De kinderen konden zien wat er allemaal in een wagen aanwezig is en ze mochten erin zitten, zelfs achter het stuur met stralende ogen uiteraard!! Natuurlijk werd er een groepsfoto gemaakt bij de mooiste en nieuwste brandweerwagen. Als allerlaatst vertelde Sander dat de jongens buiten met een brandweerslang mochten spuiten, dat vonden ze super gaaf!! Zo onwijs mooi om die stralende koppies van de jongens te zien!

   

Na 1,5 uur waren we terug in de kantine en of het al niet gaaf genoeg was geweest, kregen de jongens ook nog een kleurplaat, bouwplaat, ballon en stickers van de brandweer mee. En wat een geluk dat Sander en zijn collega niet weg moesten voor de uitruk.
Brandweerkazerne Enschede nogmaals bedankt voor deze gave middag!!
Terug bij het huis van Wessel hebben we heerlijk (tafel) patat gegeten en rond 18.00 uur ging iedereen met stoere verhalen weer terug naar huis. Kortom een zeer geslaagd 1e kinderfeestje!!!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *