Kinderfeestje Sem: Schat zoeken op het Hulsbeek

Afgelopen zaterdag was het dan al weer zover het 2e kinderfeestje van Sem. Net zoals vorig jaar vierde hij dit met zijn vriendjes Wessel en Nick. De afgelopen weken waren de moeders al een paar keer bij elkaar geweest om het feestje te bespreken. Uiteindelijk besloten we om met de jongens naar het speelbos op het Hulsbeek in Oldenzaal te gaan en om daar een kleine speurtocht uit te zetten.

De jongens waren druk aan het aftellen en afgelopen zaterdag was het dus eindelijk zover! Rond 14.00 uur waren alle (in totaal 13) jongens compleet. We begonnen met ranja met daarbij mini donuts en soesjes. Deze waren in no time op. Dus was het tijd voor de cadeautjes!!
De jarige jobben deelde dieren voetsporenstammetjes uit en hadden zelf een zak met de overgebleven voetsporen.
Om de beurt pakten ze een voetspoor uit de zak en de jongen met hetzelfde voetspoor mocht het cadeautje geven. Erg leuk om op deze manier de volgorde van de cadeautjes te bepalen.

Bij het Hulsbeek

Tegen 15.00 uur waren we bij het Hulsbeek, 1 moeder bleef bij de jongens en  samen met de andere moeder ging ik de schat verstoppen en de speurtocht uitzetten. Dit deden we zo snel mogelijk, want de jongens waren aardig nieuwsgierig.
Omdat het best een grote groep is hebben we de jongens in 2 groepen verdeeld d.m.v. een kaartenspel. Zo kregen we team rood en team zwart.
Na de uitleg  wisten ze dat ze verschillende opdrachten moesten doen om zo de cijfercode en de locatie van de schat te weten te komen.
De opdrachten werden snel gevonden. Zo moesten ze over de obstakels over het water heen, vissen vangen, zand pictionary spelen, touwtrekken, een puzzel maken en geheimtaal oplossen.
Tussendoor nog even een pauze met drinken en chips.  Het was nog best lastig om de aandacht van alle 13 jongens erbij te houden,
maar uiteindelijk hadden ze alle puzzelstukjes en cijfercodes bij elkaar gekregen.

De jarige jobben mochten de puzzel, met de bij elkaar gekregen stukjes oplossen. Zo kwamen ze achter de locatie van de schat en konden ze met de hele groep gaan zoeken. Naar wat aanwijzingen van de moeders (de schat hadden we iets te goed verstopt), werd de schatkist gevonden. Alleen deze zat op slot! Met de 6 cijfers werd het puzzelen, want ze hadden maar 3 cijfers nodig. Na overleg en uitproberen kregen ze de schatkist open en werd er aangevallen op de chocolademunten.  Inmiddels was het tegen 17.00 uur en zijn we weer naar huis gereden om daar tafel patat te eten en rond 18.00 uur gingen de jongens weer naar huis.

Het was een geslaagde middag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *