Lasergamefeestje voor onze jarige Jet

Het duurde even voordat we het verjaardagsfeestje van onze jarig Jet konden vieren. De eerste geplande datum gooide Corona helaas roet in het eten. De tweede keer was onze jarige flink ziek inclusief gebroken pols. Maar Witte Donderdag kon het feest doorgaan.

Na schooltijd nam Jet drie vriendinnetjes mee om de themakist van Studio LiVE uit te proberen. Na ontvangst met een stukje wolkentaart stapten Jet en drie vriendinnetjes ongeduldig bij me in de auto. We reden naar het bos. In de auto zaten vier stuiterende meiden. Ze wilden dolgraag aan de slag met de laserguns. Jet had de avond ervoor al even de instellingen van de laserguns met me gecheckt en de meiden op school flink enthousiast gemaakt.

In het bos aangekomen kregen de meiden een korte uitleg van me over de lasergun. Deze was makkelijk in te stellen en iedere handeling (team en munitie instellen) werd ondersteund door een stem (erg handig!). In het handboek van Studio LiVE stonden naast een duidelijk uitleg over de mogelijke opbouw van het feestje, een flink aantal spelletjes.

We begonnen met een proefrondje om even aan de lasergun te wennen. Het ging er gelijk fanatiek aan toe. De meiden waren renden de longen uit hun lijf. We speelden daarna verschillende spelletjes tussen de bomen. Allemaal spellen die in de handleiding stonden. Sommige spellen werden individueel gespeeld, anderen in teamverband.

   

Tussendoor was een pauze erg welkom. De meiden hadden dorst gekregen van het spelen en rennen. Tijdens de pauze deden we de laserguns uit om batterij te sparen. Achteraf bleek dit helemaal niet nodig. De batterij hield het moeiteloos de hele middag vol. Na ieder spel moesten de laserguns ‘gereset’ worden. Dit moest op een speciale manier en kon alleen door de tegenstander geregeld worden. Een fijne functie die vals spelen onmogelijk maakt.

Het spel met het target bleek het lastigste spel. De target was moeilijk te raken in een klein team. Met meer mensen in een team zal dit hoogstwaarschijnlijk beter lukken. We maakten onze eigen variant van het spel en keken welk duo er na 4 minuten het vaakst het target van de tegenstander geraakt had. We speelden een laatste spel in de lange laan met bomen; vlag veroveren. Dit spel werd bloedfanatiek gespeeld en twee keer gewonnen door team rood. Volgens de meiden lag het aan de té felle blauwe vlag die makkelijker te vinden was dan de grijze vlag.

De middag vloog voorbij. De goudstaven die we ook nog hadden meegenomen bleven ongebruikt. We sloten het feestje af met patatjes. In themakist van Studio LiVE zaten naast laserguns en spelbenodigdheden ook bordjes, bekers en een passende aankleding (kleed, vlaggen) voor het feest. Na het patatje wilden de meiden nog graag één spel spelen. We speelden als afsluiting het Fornitespel in onze tuin. Met moeite kreeg ik de meiden naar huis aan het einde van de middag. Een goed teken; het was een geslaagd feestje! Onze jarige Jet was blij verrast met het leuke (en creatieve) cadeautje dat nog voor haar in de themakist zat.

       

Stiekem konden we er geen genoeg van dat laseren krijgen. ’s Avonds speelden we met ons gezin nog een paar potjes in de tuin. Heel gaaf! In het donker zie je de lichten van de laserguns super goed namelijk, maar verstoppen gaat beter in het donker. Al met al hebben we een geweldig feestje gehad met de laserguns! Een dikke vette aanrader als je iets origineels wilt doen én actief bezig wilt zijn. Geschikt voor jongens & meiden. Geschikt voor buiten & binnen én voor jong & oud! 😉

Groetjes,
Elke (moeder van de jarige Jet)

Deze blog is geschreven door onze gastblogger Elke van der Aa.
Wil je dit gave feestje voor jouw zoon of dochter? Reserveer de themakist dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *