Mijn werkweek

Regelmatig krijg ik een verbaasde blik en de vraag wat ik doe als ik het heb over mijn werkdagen.
Dat leek mij een goede reden om daar deze blog over te schrijven.
Allereerst het woord werkdag voelt als een beetje gekke omschrijving voor mij. Wat ik doe is mijn werk, maar ook mijn hobby en ben gewoon thuis. Maar goed werkdag it is!

Op dit moment zijn mijn werkdagen de dinsdagochtend, donderdag en vrijdagochtend. Dat zijn de momenten waarop ik helemaal alleen thuis ben en dus in alle rust aan de slag kan gaan.
Onze Sem is dan naar school (groep  3), Timo bij de Peuterspeelzaal (vanaf begin november gaat ook hij naar school) en Rik op zijn werk.
Als ik denk aan mijn werk, dan ben ik er eigenlijk wel dagelijks mee bezig. Als ik de kans krijg buiten mijn werkdagen om, dan werk ik ook wel dingen uit, zoals het tekenen van uitnodigingskaarten en het maken van de kleine cadeautjes. Ik wil graag zoveel mogelijk zelf maken, zo is het persoonlijk en uniek. Mijn hoofd stopt soms niet met ideeën bedenken, mijn werk is dan ook echt mijn hobby.

Nadat ik de kids naar school en Peuterspeelzaal heb gebracht begin ik de ochtend eerst in alle rust met een kopje thee (erg welkom na de ochtend spits) en lees en beantwoord de binnengekomen mailtjes en check mijn agenda. Dit hoeft niet veel tijd te kosten, maar heel soms als je toch achter de laptop zit…. nog even dit opzoeken en dat ook nog…. daar gaat de tijd……
Wat was ik ook alweer aan het doen, oh ja!
Staan er themakisten in de verhuur, dan zet ik deze klaar. Moeten ze verzonden worden, dan breng ik ze (met de bolderkar) naar het postkantoor. Zijn er themakisten binnen gekomen van de verhuur, dan kijk die na en ruim ik het weer op. De gebruikte verkleedkleding gaat in de wasmachine en als er een defect is probeer ik die te maken.

Graag wil ik er ook nog themakisten en knutselkisten bij maken, hier gaat veel tijd in zitten. Uitdenken, uitwerken, materialen aanschaffen, draaiboek maken. Themakist brandweer is als eerste in de maak. Sem wordt in oktober 7 jaar en mag zijn 1e kinderfeestje geven. Hij wil later brandweerman worden, dus logisch dat het een brandweerfeestje moet worden.
Daarnaast probeer ik met regelmaat een berichtje te plaatsen op Facebook en Instagram.
Onderhoud van mijn website doe ik ook zelf, met hulp van mijn lieve vriend. Hij heeft de website gemaakt en Studio Nieuweweide heeft mijn mooie logo en huisstijl ontworpen.
Het uitdenken en uitwerken van nieuwe workshops, kost net als het maken van themakisten veel tijd. Maar is ohh zo leuk om te doen!
Natuurlijk is het altijd hopen dat de ideeën en workshops door jullie ook leuk worden gevonden.
Van september t/m april plan ik maandelijks een workshop in op inschrijving. Voor Kerst en Pasen bedenk ik iets speciaals. Voor kerst heb ik alweer leuke ideeën, houd Facebook in de gaten!
Ik zou het bijna vergeten, maar erg belangrijk: de PR. Eigenlijk is dat het lastigste van mijn werk en dus van het ondernemen. Met wie ga je een samenwerking aan, waar geef je je geld aan uit en wat levert het op.
Als allerlaatst de administratie (het minst leuke) doe ik op vrijdagochtend. Een echte ik doe van alles wat ochtend; naast de administratie, ruim ik het huis op en poets ik wat. En ik kan je vertellen dat poetsen echt niet mijn hobby is.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *