Zijn we er al?

Je herkend het wel, bij een lange autorit krijg je regelmatig de vraag vanaf de achterbank “Zijn we er al?”
Twee keer in het jaar maken we een lange autoreis, binnenkort ook weer. Afgelopen zomer zocht ik op Pinterest naar tips voor onderweg.
Ik kwam daar dit idee tegen, een soort tijdlijn van de autorit. Als je een mailtje stuurt naar psychogoed dan ontvang je er een PDF versie ervan.

Voor onze jongens heb ik hem zelf gemaakt op de computer en het gepersonaliseerd. Zo heb ik er cadeautjes aan toegevoegd, dit zijn kleine cadeautjes die leuk zijn om in de auto te doen. (Zoals een puzzelboek en kleurboek. Bij Bol.com kwam ik toevallig loco quiz tegen en loco pocket). Ook probeer ik plaatjes aan de route toe te voegen die we onderweg kunnen zien. Zoals een vliegveld, grote stad, treinspoor, grensovergang, e.d.

De tijdlijn werd enthousiast ontvangen door onze jongens (toen 3 en 6 jaar) en hing te pronken aan de stoel (in een doorzichtig vakje van de stoel organizer). Tijdens de reis werd er fanatiek afgestreept, wat mij betreft dus echt een aanrader! Vandaar dat ik hem graag met jullie wil delen.

De zomervakantie route is inmiddels aangepast naar de wintersportvakantie route.

Goede reis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *